U bent hier

Vacaturebank spreekuur

Vrijwilligerscentrale en Bibliotheek Idea versterken samenwerking

Vanaf januari is het spreekuur van de vacaturebank (voor vrijwilligerswerk) van Brinkhove 1 verplaatst naar de Bibliotheek Idea. Hier kunnen inwoners van Zeist iedere donderdag terecht voor vragen rondom vrijwilligerswerk. Wat is er allemaal te doen in de gemeente Zeist? Hoe gaat dat in zijn werk en wat kom je allemaal tegen? Ook als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, kun je bij het spreekuur terecht.

 

“Voor de Bibliotheek Idea is dit een mooie aanwinst”, vertelt Martin Kamphuis, projectleider Sociaal Domein bij de bibliotheek. “De bibliotheek is meer dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Wij willen een ontmoetingsplek zijn voor bewoners van de gemeente Zeist en juichen dit soort samenwerkingen alleen maar toe. We werkten al samen met het digitaal café op de zaterdag, deze uitbreiding versterkt onze positie”. Ook voor de Vrijwilligerscentrale Zeist (onderdeel van MeanderOmnium) is dit een stap vooruit. “Wij zijn erg blij met een plek in de bibliotheek”, zegt Maartje Simons, coördinator vacaturebank. “We hebben een goede website waar momenteel 300 vrijwilligers vacatures op staan, maar toch is het prettig om ook fysiek beter zichtbaar te zijn. Met ons spreekuur willen wij op een laagdrempelige manier in gesprek met bewoners. Het maken van een afspraak is niet nodig. We krijgen zo hopelijk een beter beeld van de vragen die leven. Waardoor wij ook weer onze dienstverlening weer verbeteren”.

 

Meer informatie

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en heb je vragen hierover? Kom gerust langs, ook voor organisaties die werken met vrijwilligers bieden wij ondersteuning. Iedere donderdag van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Idea. Via de website van de Vrijwilligerscentrale Zeist kun je ons volledige aanbod zien.

Opening bibliotheek met medewerkers van de Vrijwilligerscentrale