U bent hier

Erop uit met je scootmobiel

Na diverse signalen te hebben ontvangen met betrekking tot “eropuit met je scootmobiel Zeist” onderzoeken wij de haalbaarheid van dit initiatief. Na een werkbezoek aan de gemeente Montfoort, waar een dergelijk initiatief al een aantal jaren met veel succes loopt, hebben MeanderOmnium, Sociaal team, Alg Senioren Vereniging Zeist, Inloophuis, Vrijwilligerscentrale en Sportief Zeist de krachten verenigd en werken nauw samen om te komen tot een eerste eropuit met je scootmobiel club.

Doel

De doelgroep die gebruik maakt van een scootmobiel zijn uiteraard minder goed ter been waardoor hun wereld en sociaal netwerk beperkt kan zijn. Middels de tochten willen we mensen met elkaar in contact brengen, sociale cohesie stimuleren en rijvaardigheid verbeteren. De uiteindelijke tochten zullen plaatsvinden in de periode mei tot oktober en hebben altijd een recreatieve bestemming als doel. Denk hierbij aan een tocht naar een kersenboomgaard of restaurant in de omgeving van Zeist. Voor deelname is een goede rijvaardigheid belangrijk daarom nemen wij van te voren rijvaardigheidstesten af.

Aanmelden deelnemers

Graag willen we promotie maken voor dit nieuwe initiatief! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Sportief Zeist met een mail naar [email protected] . Op 17 maart nodigen we deze mensen graag uit in gebouw De Ark voor nadere toelichting.

Begeleiding

Dit initiatief kan echter geen doorgang vinden zonder vrijwilligers, we zoeken daarom ook mensen die als begeleider mee willen fietsen of iets in de coördinerende sfeer willen doen, aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]