U bent hier

Complimenten voorscholen

MeanderOmnium heeft van de gemeente complimenten gekregen voor al haar voorscholen (peuteropvang) én een uitstekende beoordeling van de GGD ontvangen. De GGD controleerde de voorscholen op het gebied van gezondheid, taalvaardigheid, ontwikkeling van het kind en de groepsgrootte. De medewerkers van MeanderOmnium zijn erg blij met de positieve beoordeling.

Op de voorscholen worden peuters van twee tot vier jaar opgevangen. Peuters leren terwijl ze met elkaar spelen en worden zo voorbereid op de basisschool. Ze kunnen zowel binnen als buiten vrij spelen, puzzelen, tekenen, kleien en  fietsen. De leidsters lezen verhalen voor en bieden de kinderen een veilige plek waar ze zich kunnen ontwikkelen. Wanneer de kinderen vier worden, zorgen de voorscholen voor een goede overdracht naar de basisschool.

Op de voorscholen van MeanderOmnium is er ook tijd voor de ouders om ze te adviseren bij de opvoeding. MeanderOmnium biedt hen het ondersteuningsprogramma ‘Opstapje’. Voorscholen hebben ook steeds vaker de functie om gezinnen met jonge kinderen in contact te brengen met hun directe woonomgeving. Vanuit de voorscholen worden activiteiten in de wijk georganiseerd. De voorscholen van MeanderOmnium  zijn: Ienie Mienie, Kameleon, Op Dreef, De Zwaluw, De Torteltuin en De Stampertjes.

Wij werken aan het welzijn van alle inwoners van Zeist. MeanderOmnium stimuleert zelfredzaamheid en sociale samenhang en verhoogt deelname aan de samenleving voor iedereen die dat wil!