U bent hier

Waar word je gelukkig van? - Linda Drost -

Linda Drost twijfelt geen moment. ‘‘Van mijn vrijwilligerswerk in het Wijkservicepunt-Noord! Dit is mijn plekje’’, vertelt de vrolijke Zeisterse.

Linda kwam in de bijstand terecht, maar thuis zitten wachten tot haar dochter uit school komt is niets voor haar. Ze kreeg toestemming om te gaan werken bij de Kringloop. Dat deed ze 3,5 jaar met veel plezier. Tot ze op een mooie dag na het boodschappen doen bij toeval in het WSP-Noord terecht kwam. ‘‘De sfeer en het soort werk spraken me enorm aan. Het samenwerken met cliënten van Abrona, het koken, het serveren en boodschappen doen. Het is me op het lijf geschreven.’’ Inmiddels werkt Linda al 2 jaar en 2 maanden als vrijwilliger in het Wijkservicepunt. Ze is er 5 volle dagen. Op maandag werkt ze tot 22.00 uur. ‘‘De donderdagochtend houd ik vrij.’’ Dat is ook wel nodig: ze is ook mantelzorger en dat vraagt eveneens dagelijkse aandacht.

Afwisselend en zelfstandig

Haar werk is heel afwisselend en ze kan lekker zelfstandig haar gang gaan. ‘‘Ik heb een sleutel van de zaak. Ik ben een gezelligheidsmens. Als ik opstart, zorg ik dat ik lekker op tijd ben en dan drinken we eerst samen een kop koffie voordat de zaak open gaat.’’ Elke morgen doet Linda de boodschappen voor de warme maaltijd voor een aantal bewoners van het aangrenzende seniorencomplex. ‘‘We koken dagelijks voor tussen de 14 en 20 mensen. Elke vrijdag frites met vis en doordeweeks een wisselend menu. Op maandagavond is er samen eten voor iedereen, na inschrijving. Dat is een succesnummer. Dan koken we wel voor 36 mensen.’’ Ze lacht: ‘‘Collega’s en gasten hier waarderen me. Daardoor voel ik me goed.’’

 

Linda Drost (47) kan niet stilzitten. In de keuken van Wijkservicepunt Noord aan de Johan van Olden-barneveltlaan voelt ze zich als een vis in het water.