U bent hier

Waar word je gelukkig van? - Chris Keller -

Chris Keller (70) hoeft daar niet over na te denken. Schaken met zijn schaakmaatje. “Het gaat om het schaken, maar hier kunnen vriendschappen uit ontstaan.”

Chris Keller woont vlakbij Huize Valckenbosch, in een eenpersoonswoning met goed uitzicht op het groen en de vogels. Elke donderdagochtend maakt hij de tocht naar De Koppeling. Daar ontmoet hij zijn schaakmaatje, met wie hij sinds enkele jaren schaakt. Zijn schaakmaatje is eigenlijk beter dan hij. Soms ziet hij dingen die Chris niet had gezien, en dat laat hij dan subtiel merken: “Zou je dat nou wel doen?, zegt hij dan, of zullen we remise afspreken...”

Al 15 jaar vrijwilliger

Chris woont ruim 40 jaar in Zeist en doet al sinds 15 jaar vrijwilligerswerk. Eerst bij het Noorderpunt, op kantoor bij Renier Meijers bij de maaltijdverzorger. Nu als ‘schaakmaatje’, in De Koppeling. “We schaken elke week samen, en wat zou het leuk zijn als zich daar meer mensen bij aan zouden sluiten! Het zou mooi zijn als we met een klein groepje zouden kunnen schaken, zodat we steeds met verschillende tegenstanders kunnen spelen.”

Chris Keller thuis achter het schaakbord. “Als je aan het schaken bent telt er even helemaal niets anders meer.” Chris laat het daar niet bij, want elke donderdagavond gaat hij ook nog schaken met een dame in Huize Valckenbosch. “Ik schaak graag met oudere mensen. Ik ben er mee begonnen toen ik als vrijwilliger in een verpleeghuis werkte. Daar schaakte ik met een oude man, die stervende was. Het is geen therapie”, zegt Chris, en dan met een voorzichtige glimlach: “Ik heb hem niet kunnen redden. Maar het was wel heel mooi om op deze manier met iemand samen op te trekken. Het gaat alleen om het schaken. Soms komt er een gesprek, soms niet. Dat hoeft ook niet.”

Ook schaken met Chris? Bel dan even met De Koppeling, op 030 - 697 67 20.

Chris Keller thuis achter het schaakbord. “Als je aan het schaken bent telt er even helemaal niets anders meer.”