U bent hier

Opstapje

Opstapje is voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Met Opstapje wordt uw kind voorbereid op de basisschool. De algemene ontwikkeling en de ouder-kindinteractie staan centraal en wordt gestimuleerd. Zo leert het kind bijvoorbeeld om zich beter te concentreren. Ook opvoedingszaken worden met de ouders besproken. Zij krijgen informatie over de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. De ouders krijgen speelgoed en prentenboekjes mee die aansluiten op de ontwikkelingsfase van het kind. De begeleidster geeft de ouders instructies om op de juiste manier spelenderwijs oefeningen uit te voeren met het kind. De groepsinstructies van Opstapje vinden één keer per twee weken plaats.

Groepsinstructies, huisbezoek en themabijeenkomsten

De groepsinstructies vinden plaats in kleine groepjes en op een centrale plek, zoals het buurthuis of de school. Er wordt altijd gezocht naar de dichtstbijzijnde plek bij u in de buurt. De groepsinstructies duren één uur. Uw kind is binnen de groepsinstructies aanwezig, zodat ouders en kind direct kunnen oefenen.

Drie keer per schooljaar is er sprake van een huisbezoek. Hier wordt extra aandacht besteed aan meer gezinsgerichte vragen.

Naast de instructies wordt er vier keer per jaar een themabijeenkomst georganiseerd. Binnen deze bijeenkomsten wordt er extra opvoedings- ondersteuning gegeven over thema´s als: slapen, straffen en belonen, zindelijkheid of broertjes en zusjes etc.

Kosten

De kosten bedragen € 35,- voor twee jaar, waarbij u en uw kind al het gebruikte materiaal mag houden. Voor één jaar is dit € 25,-. U dient het bedrag bij de start van het programma te betalen.

Karin Augustinus
- contactpersoon -

Telefoon

030 - 694 04 00
06 - 12 60 52 40

E-mail

opstap@
meanderomnium.nl

Inschrijfformulier

Folder Opstap(je)