U bent hier

Opstap

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Met Opstap wordt uw kind voorbereid op groep drie van de basisschool. Het Opstapmateriaal reikt de ouders spelletjes, oefeningen en leesboekjes aan waardoor het kind spelenderwijs diverse vaardigheden leert. Er wordt gewerkt aan bijvoorbeeld de fijne en grove motoriek van het kind en de kennis van kleuren en vormen. De ontwikkeling en de ouder-kindinteractie staan centraal. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden ook opvoedingszaken besproken. De groepsinstructies van Opstap vinden wekelijks plaats.

Groepsinstructies, huisbezoek en themabijeenkomsten

De groepsinstructies aan de ouder(s) vinden plaats in kleine groepjes en op een centrale plek, zoals het buurthuis of de school. Er wordt altijd gezocht naar de dichtstbijzijnde plek bij u in de buurt. De groepsinstructies duren één uur. Het kind is binnen de groepsinstructies niet aanwezig; voor oppas wordt gezorgd.

Drie keer per schooljaar wordt is een huisbezoek gebracht. Hier wordt extra aandacht besteed aan meer gezinsgerichte vragen.

Naast de instructies wordt er vier keer per jaar een themabijeenkomst georganiseerd. Binnen deze bijeenkomsten wordt er extra opvoedings- ondersteuning gegeven over thema´s als: slapen, straffen en belonen, zindelijkheid of broertjes en zusjes etc.

Kosten

De kosten bedragen € 35,- voor twee jaar, waarbij u en uw kind al het gebruikte materiaal mag houden. Voor één jaar is dit € 25,-. U dient het bedrag bij de start van het programma te betalen.

 

Karin Augustinus
- contactpersoon -

Telefoon

030 - 694 04 00
06 - 12 60 52 40

E-mail

opstap@
meanderomnium.nl

Inschrijfformulier

Folder Opstap(je)